РАЗОМ МИ ФОРМУЄМО ЗДОРОВЕ МАЙБУТНЄ

ЗАКЛИК ДО БІЛЬШ ШИРОКОГО ДОСТУПУ ГРОМАДСЬКОСТІ ДО КЛІНІЧНИХ ДАНИХ

Новини
ЗАКЛИК ДО БІЛЬШ ШИРОКОГО ДОСТУПУ ГРОМАДСЬКОСТІ ДО КЛІНІЧНИХ ДАНИХ

Міжнародна коаліція регуляторних органів з лікарських засобів (ICMRA) та Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) закликають фармацевтичні компанії публікувати звіти про клінічні випробування нових лікарських засобів та вакцин без редакцій, щоб забезпечити загальнодоступність результатів досліджень для всіх, хто бере участь у прийнятті рішень в сфері охорони здоров'я. У спільній заяві вони наголошують, що систематична прозорість може підвищити довіру до прийняття адміністративних рішень, заспокоїти громадськість щодо цілісності даних та стимулювати дослідження та розробки, що може мати позитивний вплив на довіру до вакцин.

"Пандемія COVID-19 зробила різкий акцент на необхідності поліпшення прозорості медичних досліджень", - сказав Емер Кук, голова ICMRA та виконавчий директор EMA. «Як свідчить наша політика проактивного оприлюднення клінічних даних, EMA вже давно прагне зробити ці дані доступними для громадського контролю. Мені дуже приємно, що ICMRA та ВООЗ об'єднались у цьому і підтримують наші власні зусилля та подібні підходи. Це може бути початком нової ери набагато ширшого доступу до даних результатів випробувань на благо громадського здоров'я ".

Розробка спільної заяви відбулася після серії обговорень між членами ICMRA та ВООЗ щодо нових шляхів підвищення прозорості та цілісності даних. Заява ICMRA-ВООЗ доступна на веб-сайтах ICMRA та ВООЗ.  

13.05.2021