РАЗОМ МИ ФОРМУЄМО ЗДОРОВЕ МАЙБУТНЄ

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗДОРОВ'Я

Новини
ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗДОРОВ'Я

Всесвітній день здоров’я відзначається щорічно 7 квітня в день створення в 1948 році Всесвітньої організації охорони здоров’я, а точніше в день прийняття статуту цієї організації. Статут ВООЗ було прийнято 7-го квітня 1948-го року, тоді ж, на першій сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я і виникла ідея проводити це міжнародне свято (WHA/A.2RES.35).

Профілактика та увага до нашого власного здоров’я – є основною метою відзначання Всесвітнього дня здоров‘я.

Цьогоріч цей день проходить під гаслом «Побудуємо більш справедливий, більш здоровий світ»

З нагоди Всесвітнього дня здоров’я 7 квітня 2021 року ВООЗ пропонує всім приєднатися до нової кампанії на підтримку побудови більш справедливого, більш здорового світу. Чому це важливо?

Наш світ – це світ нерівності.

Як яскраво продемонструвала пандемія COVID-19, одні мають можливість жити більш здоровим життям і користуються легким доступом до медичних послуг, у інших такої можливості немає. Все залежить виключно від умов, в яких люди народилися, виросли, живуть, працюють і старіють.

ВООЗ закликає лідерів країн зробити так, щоб кожна людина могла жити і працювати в умовах, що сприяють здоров’ю. У той же час ВООЗ закликає лідерів вести моніторинг нерівності в питаннях здоров’я і забезпечувати всім людям повсюдний і своєчасний доступ до якісних послуг охорони здоров’я.

07.04.2021