РАЗОМ МИ ФОРМУЄМО ЗДОРОВЕ МАЙБУТНЄ

ТРЕНДОВІ НАПРЯМКИ КЛІНІЧНИХ ВИПРОБУВАНЬ У 2022 РОЦІ

Новини
ТРЕНДОВІ НАПРЯМКИ КЛІНІЧНИХ ВИПРОБУВАНЬ У 2022 РОЦІ

Діабет, серцево-судинні та респіраторні захворювання є напрямками клінічних досліджень, які, ймовірно, матимуть найбільший ріст у глобальній активності клінічних випробувань у 2022 році. Ці оцінки базуються на даних публічно оголошених запланованих досліджень, а також на прогнозах на основі історичних даних, доступних у базі даних GlobalData.

Очікується, що серед серцево-судинних захворюваннь дослідження щодо лікування гіпертонічної хвороби матимуть найбільше збільшення активності. Незважаючи на те, що під час пандемії відбулося зниження кількості випробувань серед інфекцій дихальних шляхів, не пов’язаних з COVID-19, наступного року, ймовірно, цей напрямок також відродиться.

Загалом в 2022 заплановано клінічних випробувань відповідно до вищезгаланих напрямків:

  • цукровий діабет: 310 випробувань
  • серцево-судинні захворювання: 220 випробувань
  • респіраторні захворювання: 110 випробувань

У 2022 році тенденції в сфері клінічних випробувань, ймовірно, повернуться до тих, що були перед пандемією. Клінічні дослідницькі організації та спонсори продовжують знаходити способи проведення випробувань в умовах пандемії, наприклад, використання компонентів децентралізованих та/або віртуальних випробувань. Впровадження дизайну децентралізованих клінічних випробувань має досягти нових висот у 2022 році із збільшенням на 28% порівняно з 2021 роком.

https://www.clinicaltri16/12/2021alsarena.com/analysis/2022-clinical-trials-diabetes-cardiovascular-disease-among-likely-winners/

16.12.2021