РАЗОМ МИ ФОРМУЄМО ЗДОРОВЕ МАЙБУТНЄ

ЄВРОПЕЙСЬКА КОМІСІЯ СХВАЛИЛА ZEPOSIA® ДЛЯ ЛІКУВАННЯ ВИРАЗКОВОГО КОЛІТУ

Новини
ЄВРОПЕЙСЬКА КОМІСІЯ СХВАЛИЛА ZEPOSIA® ДЛЯ ЛІКУВАННЯ ВИРАЗКОВОГО КОЛІТУ

Європейська комісія (ЄК) видала реєстраційну ліцензію на Zeposia® (ozanimod) для лікування дорослих із помірною або важкою формою активного виразковго коліту (ВК), у яких традиційна терапія виявилася неефективною.

Zeposia, препарат для перорального застосування, що виробляється компанією Bristol Myers Squibb, є модулятором рецептора сфінгозин-1-фосфату (S1P). Це перший і єдиний пероральний модулятор рецептора S1P, схвалений для лікування виразкового коліту.

Схвалення було засновано на даних True North, ключового дослідження III фази, в якому Zeposia оцінювалася як індукційна та підтримуюча терапія порівняно з плацебо у дорослих пацієнтів із помірною та важкою формою виразкового коліту.

«Результати дослідження True North показують, що Zeposia продемонструвала значну, довготривалу ефективність у пацієнтів із помірною та важкою формою ВК за оцінками кількох ключових кінцевих точок, таких як загоєння слизових оболонок за даними ендоскопічного обстеження та клінічна ремісія», – прокоментував д-р Сільвіо Данезе з лікарні Сан-Рафаеле, Університет Віта-Салюте Сан-Рафаеле, Італія. «Результати ендоскопічного обстеження та дані гістологічного дослідження вказують, що Zeposia може бути ефективним і безпечним варіантом перорального лікування як для клініцистів, так і для дорослих пацієнтів, які живуть із цим серйозним хронічним захворюванням».

https://www.europeanpharmaceuticalreview.com/news/165769/ec-approve-zeposia-to-treat-ulcerative-colitis/

30.11.2021