РАЗОМ МИ ФОРМУЄМО ЗДОРОВЕ МАЙБУТНЄ

ПЕРШИЙ В СВОЄМУ КЛАСІ ПРЕПАРАТ ДЛЯ ЛІКУВАННЯ АГРЕСИВНОЇ ФОРМИ РАКУ МОЛОЧНОЇ ЗАЛОЗИ

Новини
ПЕРШИЙ В СВОЄМУ КЛАСІ ПРЕПАРАТ ДЛЯ ЛІКУВАННЯ АГРЕСИВНОЇ ФОРМИ РАКУ МОЛОЧНОЇ ЗАЛОЗИ

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) рекомендувало надати реєстраційну ліцензію в Європейському Союзі на Trodelvy (сацитузумаб говітекан), першому у своєму класі препарату для лікування дорослих пацієнтів з неоперабельним або метастатичним потрійно негативним раком молочної залози, які отримували два або більше попередніх системних курсів терапії, принаймні один з них для лікування поширеного захворювання.

Потрійно негативний рак молочної залози є агресивним типом раку молочної залози, який не має звичайних рецепторів (мішеней), на які діють інші цілеспрямовані ліки від раку.

В даний час хіміотерапія залишається стандартним методом лікування пацієнтів з метастатичним потрійно негативним раком молочної залози. Однак, за оцінками, лише від 10 до 15% пацієнтів з цим типом раку реагують на це лікування, і час без погіршення стану становить лише 2-3 місяці. Тому існує велика незадоволена медична потреба в нових методах лікування, які покращують перспективи для пацієнтів.

Активним інгредієнтом Trodelvy є сацитузумаб говітекан. Він поєднує гуманізоване антитіло, призначене для розпізнавання та приєднання до рецептора Trop-2 з протипухлинним засобом, який називається інгібітором топоізомерази I. Препарат призначений для запобігання росту, поділу та поширення ракових клітин.

Комітет EMA з лікарських засобів (CHMP) розглянув заявку на реєстрацію за прискореним графіком, щоб забезпечити швидший доступ пацієнтів до цього лікарського засобу.

https://www.ema.europa.eu/en/news/first-class-medicine-treat-aggressive-form-breast-cancer

29.10.2021