РАЗОМ МИ ФОРМУЄМО ЗДОРОВЕ МАЙБУТНЄ

EXSCIENTIA СКОРОЧУЄ ЧАС РОЗРОБКИ ЛІКІВ НА 70%

Новини
EXSCIENTIA СКОРОЧУЄ ЧАС РОЗРОБКИ ЛІКІВ НА 70%

Стартап Exscientia, який розробляє ліки на основі генетичних даних і машинного навчання, приступив до клінічних досліджень препаратів для лікування онкологічних, імунних і психіатричних захворювань.

Проект компанії очолюють три препарати-кандидати, розроблені штучним інтелектом, які почали фазу 1 клінічних випробувань, в тому числі один іммуноонкологічний засіб для лікування солідних пухлин в партнерстві з Evotec і два препарати, орієнтованих на психіатрію, які розробляються спільно з Sumitomo Dainippon.

Всього на даний момент Exscientia працює більш ніж над 25 препаратами, в тому числі для лікування респіраторних і запальних захворювань.

Алгоритми, розроблені Exscientia, можуть скоротити час розробки ліків на 70%. Найбільш успішні проекти компанії пройшли шлях від визначення лікарської мішені до вибору препарату-кандидата менш ніж за 18 місяців при середньому часу розробки ліків в фармацевтиці 4,5 роки.

Компанія запатентувала 4 технології, що охоплюють весь ланцюжок розробки ліків:

▪️Precision Target - набір моделей машинного навчання для встановлення зв'язків між захворюванням і потенційною лікарською мішенню на основі генетичних даних;

▪️Precision Design - генеративні нейромережі з активним навчанням, що дозволяють здійснювати відбір препаратів-кандидатів зі збалансованими ефективністю, безпекою та доступністю;

▪️Precision Experiment - обладнання для експериментального отримання навчальних даних (біофізичних параметрів і рентгенівських знімків);

▪️Precision Medicine - моделі аналізу реакції організму на препарат-кандидат на клітинному рівні.

У вересні компанія отримала 35 млн доларів інвестицій від фонду Білла і Мелінди Гейтс для розробки препаратів проти COVID-19, грипу та інших вірусів, які можуть потенційно спровокувати нову пандемію.

https://www.fiercebiotech.com/medtech/ai-drug-hunter-exscientia-plans-to-go-public-nasdaq-ipo

https://t.me/thisbiohack/444

19.10.2021