РАЗОМ МИ ФОРМУЄМО ЗДОРОВЕ МАЙБУТНЄ

У ЄС СХВАЛЕНО ВАКЦИНУ ПРОТИ COVID-19 ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ У ДІТЕЙ

Новини
У ЄС СХВАЛЕНО ВАКЦИНУ ПРОТИ COVID-19 ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ У ДІТЕЙ

Комітет ЄМА з лікарських засобів для людини (CHMP) рекомендував надати розширення показань до вакцини Spikevax (раніше вакцина від COVID-19 Moderna), та дозволити застосування вакцини у дітей віком від 12 до 17 років. Вакцина вже дозволена до застосування людям віком від 18 років.

Застосування вакцини Spikevax у дітей віком від 12 до 17 років буде таким же, як у осіб віком від 18 років. Вакцину вводять у вигляді двох ін’єкцій у м’язи надпліччя з інтервалом у чотири тижні.

Вплив Spikevax було вивчався у дослідженні, в якому взяли участь 3732 дитини віком від 12 до 17 років. Це поточне дослідження проводиться відповідно до плану дитячих досліджень Spikevax (PIP), який був погоджений Педіатричним комітетом EMA (PDCO).

Результати дослідження дозволили CHMP зробити висновок, що ефективність Spikevax у дітей віком від 12 до 17 років подібна до такої у дорослих.

Загальний профіль безпеки Spikevax, визначений у дорослих, був підтверджений у дослідженні підлітків; тому CHMP вважає, що користь Spikevax у дітей віком від 12 до 17 років перевищує ризики, особливо у тих, у кого супутні стани підвищують ризик важкого COVID-19.

Безпека та ефективність вакцини як у дітей, так і у дорослих буде ретельно контролюватися, оскільки вона використовується у кампаніях з вакцинації в усіх державах-членах, через систему фармаконагляду ЄС і в поточних та додаткових дослідженнях.

03.08.2021