РАЗОМ МИ ФОРМУЄМО ЗДОРОВЕ МАЙБУТНЄ

МІЖНАРОДНІ РЕГУЛЯТОРИ ТА ВООЗ ПОВИННІ ПІДВИЩИТИ ДОВІРУ ДО ВАКЦИН ПРОТИ COVID-19

Новини
МІЖНАРОДНІ РЕГУЛЯТОРИ ТА ВООЗ ПОВИННІ ПІДВИЩИТИ ДОВІРУ ДО ВАКЦИН ПРОТИ COVID-19

Міжнародна коаліція регуляторних органів з лікарських засобів (ICMRA) та Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) спільно розробили заяву, яка допоможе медичним працівникам підвищити довіру до вакцин COVID-19 та відповісти на запитання пацієнтів щодо розробки, та контролю за безпекою цих вакцин.

"Останні кілька місяців насправді показали нам усю важливість довіри до вакцин COVID-19", - сказав Емер Кук, голова ICMRA та виконавчий директор Європейської агенції з лікарських засобів (EMA). «Оскільки кампанії масових вакцинацій продовжують розгортатися, ICMRA та ВООЗ підтверджують свою відданість підтримці медичних працівників та запевняють представників громадськості в тому, що регуляторні процеси щодо дозволу та контролю за безпекою вакцин проти COVID-19 є надійними та керуються потребами пацієнта. "

У своїй спільній заяві міжнародні регулятори та ВООЗ повторюють, що вакцини проти COVID-19 проходять всебічну наукову оцінку, щоб визначити їх безпеку, ефективність та якість. Вони також пояснюють вжиті заходи, що дозволяють регуляторним органам збирати нові дані про безпеку вакцин із широкого кола джерел та вживати швидких регуляторних заходів для захисту громадського здоров'я, коли це необхідно. ICMRA та ВООЗ закликають медичних працівників не лише старанно повідомляти про побічні явища, які вони спостерігають у своїх пацієнтів, але й заохочувати людей, які щеплені, негайно повідомляти про будь-які побічні ефекти, які можуть виникнути. Це допомагає регуляторам оцінити будь-який можливий зв’язок з вакцинами та забезпечити безпечне використання вакцин.

18.06.2021