РАЗОМ МИ ФОРМУЄМО ЗДОРОВЕ МАЙБУТНЄ

ТИЖДЕНЬ ПОІНФОРМОВАНОСТІ ПРО ПСИХІЧНЕ ЗДОРОВ'Я

Новини
ТИЖДЕНЬ ПОІНФОРМОВАНОСТІ ПРО ПСИХІЧНЕ ЗДОРОВ'Я

Тиждень поінформованості про психічне здоров’я — це ініціатива, спрямована на підвищення обізнаності про важливість психічного здоров’я у нашому повсякденному житті.

В Європі Тиждень поінформованості про психічне здоров’я відзначається з 10 по 16 травня 2021 року за ініціативи найбільшої незалежної громадської організації з питань психічного здоров’я в Європі (Mental Health Europe (MHE)) і базується на давній світовій традиції проведення у травні Місяця поінформованості про психічне здоров’я.

Цього року тема тижня — «Психічне здоров’я має значення» зосереджує увагу на психічному здоров’ї як на важливій суспільній проблемі, а також на глибоко особистому для кожного з нас досвіді під час пандемії COVID-19 та за її межами.

За рік пандемії обмеження в зв’язку з пандемією створили важку ситуацію для психічного здоров’я багатьох людей. Ми всі переживаємо різну пандемію. Деякі переживають втрату коханої людини, сумують за друзями чи родиною; інші втратили безпеку на робочому місці і почуваються самотніми, стресованими та непевними щодо свого майбутнього. Зараз, як ніколи, наше психічне здоров’я має значення.

В ці дні вкрай важливо зменшити стигму навколо боротьби за психічне здоров’я, оскільки ця стигма часто заважає людям звертатися за допомогою.

Ця тижнева ініціатива — це шанс для людей поговорити про всі аспекти психічного здоров’я, поділитися особистими історіями про те, як люди справляються з труднощами під час кризи, пов’язаної з пандемією COVID-19, та підкреслити необхідність дій, зосереджуючись на порадах та підтримці.

10.05.2021