РАЗОМ МИ ФОРМУЄМО ЗДОРОВЕ МАЙБУТНЄ

ПЕРШІ МОНОКЛОНАЛЬНІ АНТИТІЛА ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ ПРИ COVID-19, СХВАЛЕНІ ДЛЯ РЕЄСТРАЦІЇ В ЄС

Новини
ПЕРШІ МОНОКЛОНАЛЬНІ АНТИТІЛА ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ ПРИ COVID-19, СХВАЛЕНІ ДЛЯ РЕЄСТРАЦІЇ В ЄС

Ronapreve (casirivimab/imdevimab) і Regkirona (regdanvimab) - перші моноклональні антитіла, що отримали позитивний висновок Комітету ЄМА з лікарських засобів для людини для використання при COVID-19 і приєдналися до списку препаратів, що рекомендовані до застосування при COVID-19 в ЄС.

Моноклональні антитіла - це білки, призначені для прикріплення до певної мішені, в даному випадку до білка-шипу SARS-CoV-2, який вірус використовує для проникнення в клітини людини.

Дані проведених клінічних досліджень показують, що лікування Ronapreve і Regkirona значно знижує кількість госпіталізацій та летальних випадків у пацієнтів з COVID-19 з ризиком важкого COVID-19, а також що Ronapreve знижує можливість зараження COVID-19 у осіб, які були в контакті з людиною, інфікованою SARS-CoV-2.

У той час, як оцінка заявок на реєстрацію цих ліків тривала, Комітет дав рекомендації, щоб допомогти державам-членам ЄС у прийнятті рішення про раннє використання цих ліків. Це означає, що ліки вже були доступні деяким пацієнтам ЄС.

https://www.ema.europa.eu/en/news/covid-19-ema-recommends-authorisation-two-monoclonal-antibody-medicines

11.11.2021