РАЗОМ МИ ФОРМУЄМО ЗДОРОВЕ МАЙБУТНЄ

УКРАЇНА НА КРОК БЛИЖЧЕ ДО ОТРИМАННЯ ВАКЦИНИ ПРОТИ COVID-19

Новини
УКРАЇНА НА КРОК БЛИЖЧЕ ДО ОТРИМАННЯ ВАКЦИНИ ПРОТИ COVID-19

Державний експертний Центр повідомляє про засідання оперативного Штабу при Міністерстві охорони здоров’я України, де було затверджено Заявку на отримання вакцини від COVID-19.

Як відомо, Україна серед 92 інших країн має можливість отримати вакцину від COVID-19 за умов попереднього ринкового зобов’язання в рамках механізму COVAX. Це забезпечить першочергове проведення щеплень у цільових групах населення.

В межах своїх повноважень ДЕЦ надав інформацію та коментарі у наступний блок питань Заявки: «Інформація про готовність законодавчої бази та забезпечення безпеки процесу вакцинації». Було зазначено про існуючі на даний час регуляторні процеси щодо прискореної процедури реєстрації вакцини від COVID-19 в Україні. Також окреслені можливості системи фармаконагляду України щодо моніторингу безпеки застосування даних вакцин та обміну цією інформацією з Глобальною базою даних про побічні реакції (Упсала ВООЗ).

Механізм COVAX — це Глобальний фонд, який надає можливість доступу до безпечних та ефективних вакцин в боротьбі проти COVID-19 країнам-кандидатам. COVAX, очолюваний ВООЗ за співпраці з провідними світовими міжнародними організаціями охорони здоров’я, є унікальним глобальним співробітництвом, яке підтримує розробку та рівномірне розподіл тестів, методів лікування та вакцин, необхідних світові для боротьби з COVID-19. Працюючи з 189 країнами, COVAX підтримує розробку 9 кандидатів на вакцини, 8 з яких проходять клінічні випробування.

10.12.2020