РАЗОМ МИ ФОРМУЄМО ЗДОРОВЕ МАЙБУТНЄ

ВІРТУАЛЬНІ КЛІНІЧНІ ВИПРОБУВАННЯ ЗАЛУЧАЮТЬ БІЛЬШЕ ПАЦІЄНТІВ

Новини
ВІРТУАЛЬНІ КЛІНІЧНІ ВИПРОБУВАННЯ ЗАЛУЧАЮТЬ БІЛЬШЕ ПАЦІЄНТІВ

У новому звіті GlobalData було зазначено, що збільшення використання віртуальних компонентів, таких як: eConsent (електронна форма інформованої згоди), телемедицина, дистанційне спостереження за пацієнтами та використання портативних електронних пристроїв в клінічних випробуваннях за останнє десятиліття призвело до зменшення затримок або припинення випробувань через низьку кількість учасників.

Згідно зі звітом, карантин та заходи соціального дистанціювання COVID-19 спричинили значні збої в проведенні клінічних випробувань та прискорили використання віртуальних випробувань. Компанії, які раніше не розглядали цю модель, не мали іншого вибору, як швидко впроваджувати нові технології, і багато компаній продовжать використовувати віртуальні випробування після пандемії.

«База даних клінічних випробувань GlobalData показує, що із загальної кількості 14 000 випробувань, які були призупинені, припинені або скасовані за період між початком 2011 року по липнень 2021 року, припинення в 30% випадків відбулося через малу кількість учасників випробувань. Частка випробувань з низьким рівнем набору зменшилася з 32% у 2011 році до 19% у 2020 році», - прокоментувала Кітті Уітні, директор із аналізу GlobalData. «Додатковий аналіз показує, що відсоток клінічних випробувань з використанням віртуальних компонентів збільшився з 1,3% всіх досліджень у 2011 році до 2,5% у 2020 році. До липня 2021 року ця цифра зросла до 3,5%, безперечно, через поточний вплив COVID- 19.”

https://www.europeanpharmaceuticalreview.com/news/161534/increase-in-virtual-trials-improves-patient-accrual-rates-finds-report/

01.09.2021